10 galna saker du inte visste om Amazon – från droneleveranser till hemliga underjordiska lagringar!

Amazon har blivit en av de största och mest inflytelserika företagen i världen, men det finns fortfarande många saker som många inte vet om detta gigantiska E-handelsföretag. Här är 10 galna saker du kanske inte visste om Amazon:

  1. Amazon grundades i en garage. Ja, precis som Apple och Google, så startade Amazon i grundaren Jeff Bezoss garage i Seattle 1994.
  2. Amazon använder drönare för att leverera varor. Amazon Prime Air, lanserat 2016, är ett program som använder drönare för att leverera paket på mindre än 30 minuter.
  3. Amazon säljer mer än bara varor. Företaget har utvidgat sin verksamhet till streamingtjänster för musik, filmer och TV-serier, samt elektroniska läsplattor, smarta högtalare och annan teknik.
  4. Amazon har en hemlig underjordisk lagring i Seattle. Företaget har en 700 000 kvadratmeter stor anläggning med sju nivåer under jorden som är fylld med varor som är redo att skickas ut till kunder.
  5. Amazon har sitt eget modevarumärke. Amazon Essentials är ett varumärke som erbjuder prisvärda basplagg för hela familjen.
  6. Amazon använder artificiell intelligens för att spåra arbetsprestanda. Företaget använder en AI-drivna övervakningssystem som spårar produktivitet, hastighet och noggrannhet hos anställda i företagets lager.
  7. Amazon lanserade en tjänst som heter ”Amazon Go”. Detta är en butik där du kan gå in, plocka upp vad du vill ha och sedan bara gå ut igen utan att behöva stå i kö eller betala vid en kassa – allt registreras automatiskt via din Amazon-app.
  8. Amazon har ett patent på en flygande distributionsstation. Företaget har ett patent på en luftfarkost som fungerar som en flygande distributionsstation och kan leverera varor till kunder från luften.
  9. Amazon har en medarbetare som jobbar 25 timmar om dagen. Enligt Jeff Bezos ska en medarbetare ha frågat om de kunde jobba 60 timmar på en vecka istället för 40 timmar på 4 dagar, och sedan ”gjort en liten justering” för att jobba 25 timmar om dagen.
  10. Amazon säljer vissa produkter för en cent. Ja, du läste rätt – Amazon säljer vissa produkter för bara en cent, men du måste betala frakt och hantering.

Så där har du det – 10 galna saker du kanske inte visste om Amazon. Vad kan vi förvänta oss härnäst från detta revolutionerande företag? Endast tiden och Jeff Bezos vet det!