Underwater Navigator

Navigations-specialtyn är en väldigt rolig och användbar kurs på alla sätt. Under kursen lär du dig att använda kompassen grundligare samt att navigera med naturliga referenser. Du får även lära dig att uppskatta avstånd under vattnet, följa olika navigationsmönster samt ta ut oregelbunda kurser.

Att navigera under vatten är en av de viktigaste färdigheterna man har att lära sig som dykare. Inte nog med att det minskar förvirring och nervositet, man undviker även långa ytsim och ökar effektiviteten i dykplaneringen. De fördelar med undervattensnavigering som räknats upp ovan gör att man använder mindre luft. Man andas långsammare och är mer avspänd under vattnet. Det är ytterliggare ett steg mot mer säker och effektiv dykning.

Upplägg
Kursen består av en kväll teori och en dag med utedyk och praktiska övningar. Innan teoritillfället ska man ha läst igenom kapitlet om navigation i Advanced-boken samt gjort kunskapskontrollen.

Förkrav
OW eller motsvarande.

Utrustning
Du behöver komplett dykutrustning inklusive kompass. för att genomföra kursen. All utrustning utom mask, snorkel, fenor och kompass finns att hyra.

Pris
2000 kr

Schema Underwater Navigator och övriga Specialkurser

Det finns för närvarande inga inplanerade kurstillfällen.

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter & erbjudanden, fyll i din e-post nedan!