Night Diver

Upplev en helt ny dimension av dykning! När man gör sitt första nattdyk blir många förvånade över att det finns så mycket att se även här hemma i våra vatten. Dyken brukar upplevas som intensivare tack vare att man koncentrerar sin blick till det område som finns i lampans ljus. Nattdykningen kräver lite speciella saker att tänka på för att genomföras säkert vilket du får lära dig under den här kursen. När du dyker på natten kommer du att se ett helt annat djurliv än på dagen. Undervattensfotografering på natten ger den kreativa fotografen många möjligheter och vrakdykning på natten ger ett mer gåtfullt och dramatiskt intryck. För dig som kanske redan är nattdykare får på denna kurs träna sånt som du kanske normalt inte gör under ett nattdyk.

Upplägg
Under kursens tre dyk övar vi förutom på avvägningskontroll, navigation och kommunikation även på disorientering i mittvatten och olika nödprocedurer. Innan teoritillfället ska man ha läst igenom kapitlet om nattdykning i Advanced-boken samt gjort kunskapskontrollen. Njut av ett rofyllt dyk där allt är tyst och stilla och se nytt djurliv som kommer fram på natten. Kursen ger dig möjlighet att själv planera, organisera och genomföra säkra nattdyk.

Förkrav
OW eller motsvarande. Minimiålder 12 år.

Utrustning
Du behöver komplett dykutrustning inklusive lampa för att genomföra kursen. All utrustning utom mask, snorkel, fenor och lampa finns att hyra.

Pris
2000 kr

Schema Night Diver och övriga Specialkurser

Det finns för närvarande inga inplanerade kurstillfällen.

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter & erbjudanden, fyll i din e-post nedan!