IANTD

Ianda, Inc. / IANTD grundades 1985 av Dick Rutkovski, som dykande rådgivare för NOAA. Han introducerade EANx dykning för sportdykningen. IANTD var först med att erbjuda certifiering för syreberikad luft, nitrox, i en tid då mycket av dykning världen över såg detta som en gasblandning reserverat för professionella dykare.

Under det tidiga 90-talet var IANTD först med att erbjuda dykutbildning i alla nivåer av teknisk dykning (Advanced Nitrox, technical diver, Cave och Wreck Penetration, Normoxic Trimix, Trimix Rebreathers och mer)

År 1992 kom den mycket välomtalade Tom Mount och Patty Mount in i organisationen. Från ett litet företag som drivs hemifrån är nu IANTD världens största organisation inom teknisk dykning, och erbjuder kurser över hela världen.

IANTD Utbildning
IANTD erbjuder idag utbildning på alla nivåer från nybörjare till avancerad teknisk nivå. Detta gör det möjligt att fortsätta att förvärva kunskaper och färdigheter inom IANTDs utbildningssystem.

IANTD betonar hög kvalitet på sina utbildningar med högt kvalificerade instruktörer. Betoningen på ett nära samarbete mellan instruktör och elev uppnås de klargjorda målen. Varje vattendel kvalitetssäkras genom dokumentation av instruktör och gås noga igenom efter avslutat del.

Varje utbildning är att hjälpa eleven att hitta en stabil plattform att arbeta utifrån i sin dykkarriär. Att utveckla fundamentala färdigheter, teoretiska kunskaper, kunskap om dykutrustning och attityder i förhållande till den nivå eleven är på. Denna trygga och säkra plattform kommer att leda eleven till ytterliggare utbildningar men framförallt en säkrare inställning till sitt team och sin dykning. När eleven uppnår och finner denna plattform kommer han/hon uppleva en mer solid dykning med rutiner för allt.

IANTD anser att det är viktigt att vara öppen och informera studenter att dykning är en potentiellt farlig sport. Tonvikten ligger på säkerhet genom att göra de enskilda ansvarar dykaren genom strikta krav för den enskildes kunskaper, färdigheter och attityder. Ju mer avancerad dykning måste flera krav göras till dykare.

När utövar olika dykning färdigheter, övningar som gör den studerande förtrogen med den utrustning (t.ex. slut på gas situationer pekar borrmaskin, etc.) dykare förtroende, och lära sig att lita på sig själva. Genom utbildning om stresshantering i nödsituationer kommer dykare att kunna spara dina egna eller andras liv i en riktig nödsituation.

IANTD anser att “survival skills” bör iakttas tills de blir reflex åtgärder.

Det är genom att spendera tid under vattnet mån lärare att vara en säker dykare. Alla kurser har därför ett minsta antal minuter botten tid utöver de krav på kompetens och vatten känsla.

IANTD anser goda och ansvarsfulla dykare utbildning kommer att utvecklas de dykare som är övertygade, kompetenta, kunniga och som kommer att kunna överleva och kritiska situationer.

Välkommen till IANTD

Schema IANTD

Det finns för närvarande inga inplanerade kurstillfällen.

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter & erbjudanden, fyll i din e-post nedan!